zomer

P1220366
Foto genomen op 3 september (in ‘Klein Zwitserland’ in Merchtem). “Mooie foto?” vraag ik aan mijn lief. “Het zou een mooie herfstfoto zijn” antwoordt ze kregelig. Alsof ik wil vooruitlopen op de seizoenen. 

De herfst komt eraan en dan lijkt het pas echt zomer te worden in het hart van de natuurfotograaf. Daar zijn de eerste paddenstoelen en dwarrelende beukenblaadjes al! Gedaan met dat felle tegenlicht, die zomerkiekjes vol monochroom blauw, geel, wit en groen. Het bladgroen kleurt rood, het wit vergrijst, het geel krijgt een warme oranje tint.
Eerlijk? Ook ik denk weleens dat natuurfotografen daar iets te happig op zijn – alsof ze hoogstpersoonlijk die gure septemberwind door onze schouwen laten waaien. Maar je kan het hen ook niet kwalijk nemen. Natuurfotografen registreren. Meer zelfs: doordat ze regelmatig buiten vertoeven, lijken ze ook weleens in een parallel universum te leven. “Een echte zomer hebben we niet gehad”, luidt het vaak bij dit septemberbegin. De natuurfotograaf wrijft eens over zijn kruin en voelt de zon van gisteren nog nazinderen.

Ook gepubliceerd op natuurfotografie.nl.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s