welcome to the future
welcome to the future

welcome to the future

IMG_9967 (2)Heel zoetjes aan komt er weer meer volk op straat. Wat ik me zal herinneren van deze lockdown light is wat nu opnieuw gevuld zal worden, met mensen, animatie, lawaai. Het op een lege trein springen, slechts een enkele schim die je in de gaten houdt. Die eerste dagen, toen de sirene van een ambulance volstond om de Brusselaars met ongeruste blik te doen omkijken: ben ik de volgende? Het wat onwezenlijke gevoel om ’s morgens vroeg, een uur of 7, wachtend op een bus, alleen vuilnismannen aan het werk te zien. Zichtbaar wat altijd zo onzichtbaar is. Decor dat tot leven komt. De gelatenheid bij mensen die net naast een plaatsje grepen op zo’n bus. De robotstem die fluistert: welcome to the future. Keep your distance. In de wachtrij staan aan de supermarkt. De diversiteit van dat publiek – zichtbaar. De quarantaine-luxe van hoop, verlangen, hernieuwde focus? Mmmm. Vooral veel mensen die hun rekening niet meer kunnen betalen. Hoe een crisis van de gezondheidszorg maskers laat afvallen, het onzichtbare zichtbaar maakt. En die lieve beertjes natuurlijk. Ik word daar blij van.

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: