Reebokje in Limburgs natuurgebied De Maten
Reebokje in Limburgs natuurgebied De Maten

Reebokje in Limburgs natuurgebied De Maten

Toen ik enkele maanden geleden in Zutendaal was, viel mijn oog op de kaart op een grote waterpartij, De Maten. Sindsdien hield ik zonder veel geluk de overnachtingsmogelijkheden daar in de buurt, rechts van Bokrijk, wat in de gaten. Tot ik vorig weekend dan toch een kamertje vond in Diepenbeek. De Maten stelde licht teleur, doordat redelijk wat van de paden met een grote bocht omheen de zorgvuldig afgegrendelde natuur/vijvers bleken te gaan. Tot ik op dit mooie reebokje stootte dat een siësta aan het doen was in het hoge gras nabij de Stiemerbeek. Ik spotte die oren, dacht: een haas!, zag dan de contouren van zijn gewei en genoot er immens van toen hij zich lui uitstrekkend oprichtte en zachtjes schuifelend de onzichtbaarheid tegemoet trad.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: